Historieglimt 2018; innhold

Køhler tar for seg en artikkel for seg «Skydeselskabet Riflen og andre foreninger». Riflen var den første idrettsforeningen i kragerødistriktet. Ifølge Køhler vil Riflen først og fremst bli omtalt som en brikke i de politiske svingningene fra starten i 1860 til foreningen ble nedlagt i 1911.

Cum grano salis?

Årsskriftet inneholder flere spennende artikler, blant annet Tor Dønviks «Cum grano salis?». Her beskriver han tidlig næringsvirksomhet og handel i Kragerøs kystdistrikt, hvor nettopp salt fikk en stor betydning.

Sjøkart

Jens Jacob Jensen har en større artikkel om «Sjøkart fra nære og fjerne farvann», rikt illustrert med gamle kart. Blant annet utsnitt av sjøkart over kysten fra Arendal til Kragerø fra 1856.

Av artikler kan nevnes «Bardusgårdens historie», forfattet av Carsten Hopstock for Kragerø Blad i 1971.

Artikkelen «Da Kragerø Venstre holdt fest for Bjørnstjerne Bjørnson», en vinterdag i 1888, forteller mye om politikk og livssyn den gang.

Flere bidragsytere

I forbindelse med lanseringen av «Historieglimt 2018» på Kragerø bibliotek nylig, ga Bjørn Olaf Isaksen fra redaksjonskomiteen klar beskjed om at Historielaget har behov for flere bidragsytere til boka.

– Det er ingen «murstein» vi presenterer i år, men et årsskrift med spennende artikler.