Gatelangs i Kragerø  

Torsdag 21. oktober inviterer Kragerø og Skåtøy Historielag til bildekveld i Løkka.  Arne-Fred Solbekk skal vise et utvalg av fotografier han tok i byen på 1970-tallet. Et utvalg på 150 fotografier skal gi en pekepinn på hvordan det så ut i byen for 50 år siden. Det er ingen tvil om at det dreier seg om til dels store forandringer. Solbekk har kalt bildeserien for «Gatelangs i Kragerø», og arrangøren håper på god hjelp fra publikum når det gjelder navn på personer og andre detaljer.  Jimmy Åsen, som kjenner byens historie svært godt, skal bidra med sine kommentarer.

Bildeserien starter på Hestøya, hvor Iversens båtbyggeri brant i 1970, sier Solbekk.  Derfra tar han oss med til byen via Tangen. I Kragerø går vi gatelangs og treffer noen kjente fjes, blant andre Åse og Arne Wroldsen og Einar Thommesen.  Vi ser mange gatebilder med og uten folk. Særlig interessant er kanskje fiskebrygga før den ble kraftig ombygd.  Fra brygga går veien videre over Torvet og opp Kirkegata til Andølingen.

Via fotografiene tar Solbekk oss med videre gjennom byen til Barthebrygga, videre til Tallakshavn, opp til Liselund og Skoletomta. Vi tar en snartur nedenom Løkkebakken, Steinmann og Biørnebyen før vi ender opp i Hestehagen (som da var under utbygging) og låven på Kalstad ved Kragerø videregående skole.

Det er gratis å komme inn, men for å skaffe litt inntekter, blir det et lotteri med fine gevinster. Historielaget spanderer kaffe og noe å bite i.